Більше року у приміщенні сільського навчального закладу мешкає Марія Руснак разом із 9-річною дочкою. Переїзд був вимушений, бо будинок жінки зруйнувала нищівна злива у червні 2015 року. Постійне житло для постраждалої чиновники і досі не можуть знайти, передає "5 канал".

Тепер для жінки та її дівчинки усе – кухня, спальня та дитяча – вміщується в одній кімнаті. Перебратись деінде жінка можливості немає: працює за мізерну зарплатню помічником вихователя в дитсадку.

Жінка згадує про те, як негода зруйнувала її оселю: "Я відкрила двері – вода через поріг. На той момент давала дитині документи, вони впали у воду. Я відновлювала усі документи… Вода йшла валом".

Вам буде цікаво: Знищені унікальні картини. Квартиру художниці заливає

Освітяни у школі Чорториї хоч і прихистили постраждалу, але кажуть, що довго вона тут перебувати не може. Приміщення призначене для працівників навчального закладу.

Чиновники кажуть, що коштів на придбання будинку для Марії Руснак у бюджеті немає, а у безвихідній ситуації звинувачують саму жінку. Мовляв, після масштабних повеней у 2008-2010 роках жінка отримала від держави кошти на відновлення та ремонт будинку

"У 2008 році дали їй 5 тисяч гривень допомоги. Коли була повінь у 2010-му – вона отримала п'ять тисяч допомоги, щоб трохи відремонтувати хату, де вона жила. Вона не скористалась цими грішми, зовсім не провела ремонт, тому її тимчасово відселили у стару школу", – каже заступник голови Кіцманської РДА Юрій Косар.

А от сама Марія Руснак все заперечує і каже, що 2010 року оббила хату пластиком, вирівняла бетонні перегородки. Що ж далі буде з жінкою та її дитиною – дивіться у сюжеті журналістки ІА АСС Майї Гуменної