На будові перинатального центру відбулася виїзна нарада з питання завершення його будівництва, інформують у Департаменті охорони здоров'я ОДА.

Обговорили необхідний обсяг і першочерговість робіт на важливому для області об’єкті, ознайомилися зі зробленим.

Так, сьогодні у приміщенні майбутнього перинатального центру завершують встановлення мереж, здійснюють внутрішні оздоблювальні роботи, а київські спеціалісти проводять монтаж технологічного обладнання. Продовжуються також роботи із влаштування зовнішніх інженерних мереж і будівельники готові приступити до виконання великого обсягу необхідних земляних робіт.

На перинатальний центр ще потрібно понад 70 млн. гривень: медики

В цілому, за попередньою оцінкою, готовність об’єкту на сьогодні 60-70%, а на його добудову ще потрібно понад 70 млн. грн., левову частку з яких становлять кошти для придбання додаткового медичного обладнання.

За попередньою домовленістю, їх обіцяв виділити Кабмін, що ж до коштів для завершення будівельних робіт, то їх в основному необхідно винайти за рахунок внутрішніх резервів області.

На перинатальний центр ще потрібно понад 70 млн. гривень: медики

Наразі відбувається корегування проектно-кошторисної документації з врахуванням усіх додаткових вимог щодо будівництва перинатальних центрів, зокрема зауважень медиків стосовно створення у складі центру всіх необхідних для його повноцінного функціонування структурних підрозділів.

Нагадаємо, на початку року керівник Управління капітального будівництва ОДА Олександр Пуршага прозвітував, що на перинатальний центр у 2017 році було виділено 58 млн грн, освоїли 46 млн грн. Але медики порахували, що через закупівлю обладнання для перинатального центру, проект здорожчав на 50%. 

На перинатальний центр ще потрібно понад 70 млн. гривень: медики