У більшості випадків попит спрямований на житло невеликої площі.

Близько 80% клієнтів знімають одно- і двокімнатні житлові об’єкти, 20% орендарів вибирають трьохкімнатні квартири.

Так, за даними порталу, оренда однокімнатної квартири у багатоквартирних будинках старого житлового фонду обійдеться від 2800 до 3500 гривень, залежно від району міста.  Двокімнатна квартира  вартуватиме від 3 до 4,5 тисяч гривень, а трьохкімнатна – від 3,5 до 5 тисяч гривень, повідомляє портал Domik.ua.

Читати ще За скільки можна купити трикімнатну квартиру в новобудовах різних регіонів України в грудні 2017 року: інфографіка

Значно більше вартуватиме оренда квартир у чернівецьких новобудовах. Ціна оренди однокімнатної квартири у новобудові коливатиметься від 4 до 5 тисяч гривень, 2-кімнатної – від 5 до 6 тисяч, а 3-кімнатної – до 7,5 тисяч гривень.

Близько 90% орендодавців в Чернівцях не оформляють договір на оренду офіційно, на офіційне оформлення договору погоджується не більше 10% власників.

На думку експертів в короткостроковій перспективі ціни на оренду квартир в Чернівцях змінюватися не будуть. Орендарський попит буде орієнтований на житло невеликої площі і передумов для переорієнтації інтересу клієнтів не спостерігається.