День танкіста України 2018: історія свята

Сьогодні, 9 вересня - День танкіста України

Подібне свято з'явилося ще в 1946 році в СРСР. Тоді День танкіста було засновано за заслуги механізованих і танкових військ під час Другої світової війни. А крім цього, це було професійне свято танкобудівників. Тоді День танкіста відзначався 11 вересня.

З 1980 року День танкіста почав відзначатися в другу неділю вересня. За часів незалежності України традиції свята не було змінено.

Закон про заснування Дня танкістів України підписали у серпні 1997 року Указом Президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників нашої країни, враховуючи їх заслуги у роки Великої Вітчизняної війни та з метою виховання воїнів-танкістів ЗСУ у найкращих традиціях попередніх поколінь.

Сьогодні, 9 вересня - День танкіста України

Варто відзначити, що в цей день традиційно проходить величезна кількість різних заходів: поздоровлення, концерти, паради військової техніки. Найбільш високопоставлені особи України проголошують урочисті промови, а колеги вітають один одного. Також, в День танкіста отримують різні нагороди і премії.

Більш того, для нашої країни це особливе свято, адже Україна – одна з 11 країн-лідерів з виробництва танкової техніки. До складу механізованих і танкових військ Сухопутних військ входять механізований полк, механізовані і танкові бригади.

На сьогоднішній день на озброєнні танкових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України є: — модифікації основного бойового танка Т-64, зокрема, Т-64Б і Т-64БМ «Булат», а також найбільш сучасний танк Т-84; бронетранспортери БТР-60, БТР-70, БТР-80; бойові машини піхоти БМП-1, БМП-2 та інше озброєння.