Про своє враження від спілкування з місцевою пресою написав фронтмен гурту Kozak System Іваном Леньо. Співака обурила позиція журналістки, яка заявила, що війни між Україною та Росією немає. "Нас посварили політики", - йдеться у її повідомленні.

На своїй сторінці у Фейсбук музикант написав:

Обіцяв собі не писати гнівних постів. Тільки позитив. Не втримався.Фестиваль "Дністер-фест". Чернівецька область, місто Новодністровськ. Мальовнича локація. Приємні організатори. Багато людей. Все чудово і адекватно. Козак Систем і Гуцул Каліпсо відіграли свої сети. Настрій чудовий, в наметі-гримерці сидимо з козаками, спілкуємось. Підходить хлопчик, просить інтерв'ю. В обнімку з Богданом з Каліпсо іду в напрямку до камер. Два оператори і дівчинка-журналіст чекають.

- Здраствуйцє, мєня звать Наташа, расскажітє о своїх впєчєтлєніях от фєстіваля...

Ми з Богданом переглянулись, але продовжуємо посміхатись, кажу

- Сонечко, ви ж не з російського телебачення, сподіваюся, тому пропоную українською. Для мене це принципово, та й для мого колеги, вказую на Бодю, також.

Вона, незадоволено і дещо зверхньо

- Нєт, с чєрновіцкого. Ну, єслі для вас ето так прінціпіально, тогда пожалуйста, потому что лічно для мєня - нє прінціпіально. Могу так, могу едак...

На цьому варто б було завершити діалог, але ж ми толерантні з Богданом,

намагаємось продовжувати посміхатись, але відчуваю, що в нас це погано виходить.

Далі іде традиційне, в такому випадку, бла бла бла... про фест, про піпл, про клімат, про організацію, про творчі плани ... і на завершення

кажу, що дуже важливо, щоб ми, українці від подібних фестів отримували позитивні емоції, надихались хорошою музикою та правильними сенсами, але не забували, що у нас іде війна на сході.

Щоб пам'ятали про наших воїнів, які ціною власного життя, створюють нам можливість жити в незалежній країні та боронять наші кордони від одвічного ворога, і що нам потрібно їм допомагати всім, чим можемо заради спільної перемоги.

І тут дама видає фразу, від якої я мало не остовпів на місці:

- У мєня на етот счьот інноє мнєніє. Я счітаю, что у нас нєт нікакой войни. Что нас посорілі політікі і...

...

Сатаніючи не даю їй договорити, кажу -

- Ви жартуєте?

Вона -

- Нєт, і я увєрєна что ...

- Дякую, кажу, інтерв'ю закінчено, твою мать, і якщо б ти не була дівчиною, то ...

Богдан, закриваючи рукою мені рота, відтягує мене в бік.

В принципі, не важливо, що я ще міг би їй наговорити, вже при вимкнених камерах, можете дофантазувати. Важливо розуміти - де такі персонажі беруться?

З якої вони реальності?

У неї війни немає, йбтм!

Її "поссорілі", факін шіт!

Який саме телеканал записував інтерв'ю Іван не розголошував. Проте його пост у соцмережі швидко набув популярності. Люди обурені такою реакцією представниці місцевої преси і вимагали, аби музикант розповів хто саме з журналістів заявив про таку позицію.

Пізніше директор місцевого телеканалу "ТВА" прокоментував цю подію. "Як директор телеканалу , я шокований поведінкою нашої кореспондентки. Зараз проводиться службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті жорсткі кадрові рішення. прошу вибачення у музикантів і запевняю, що жодним чином думки, висловлені цією особою, не є офіційною позицією телеканалу ТВА. мені справді соромно... вибачте", - зазначив він. 

Стало відомо, журналістка якого каналу спричинила скандал на "Дністер-фест"