Про це повідомила прес-служба "Чернівціобленерго".

У квітні "Чернівціобленерго" відновлює роботи з модернізації електромереж на вулиці Приміській із провулками, а також на вулицях Коцюбинського, Спортивна та Мазепи.

Ці роботи заплановані відповідно до інвестиційної програми "Чернівціобленерго" на 2018 рік.

– У приватному секторі цієї частини міста технічний стан електромереж перебуває у досить хорошому стані. Тут оновлені електроопори, проведено самоутримний ізольований провід. Тим не менше, щоб покращити якість обслуговування споживачів електроенергії, мінімізувати контакти контролерів з мешканцями та мати змогу регулярно фіксувати покази на цих вулицях необхідно встановити лічильники у доступних для контролерів місцях. Як правило, у цьому районі міста встановлюватимемо лічильники на електроопорах, щоб не турбувати мешканців, коли потрібно зняти показники, – пояснює Сергій Захарчук, заступник начальника міського РЕМ. – Також ми замінимо лічильники минулого покоління на сучасні прилади обліку електроенергії – двозонні лічильники.

Двозонні лічильники захищають помешкання від стрибків напруги в електромережі, які можуть трапитися внаслідок аварії чи стихій. Вони налаштовані на облік спожитої електроенергії за двома тарифами: денний та нічний (з 23.00 до 07.00 кіловат електроенергії коштує вдвічі дешевше).

Заміна здійснюється за власні інвестиційні кошти обленерго, тож споживачі не платитимуть за оновлене обладнання.

Увага!

У зв’язку із ремонтом мереж, енергетики змушені будуть періодично обмежувати споживачів від електропостачання. Працівники РЕМ завчасно попереджатимуть про це чернівчан, які проживають на цих вулицях.

Обленерго закликає мешканців усіляко сприяти електромонтерам та безперешкодно допускати енергетиків до приладів обліку.

Нагадуємо:

* усе електрообладнання, в тому числі лічильники, встановлені населенню, є власністю "Чернівціобленерго". 

* споживачі зобов’язані безперешкодно допускати працівників обленерго до приладів обліку.

* в обленерго працює інформаційно-консультаційний центр, який надає безкоштовні консультації з питань електропостачання: (0372) 58-49-10.