Фото: МА АСС
Як повідомили вранці 11 квітня на інстаграм-сторінці Bacara_coffee, у гостей та частини команди було зафіксовано гостре отруєння, яке вони отримали у закладі, пише Медіа агентство АСС.
Отримуйте новини в Telegram
Як зазначили у дописі, попередньо, причиною отруєння могли стати сніданки, до яких входять яйця з неповною термообробкою та інші продукти із зони ризику.
Заклади Бакара Кава у Чернівцях зачиняють на невизначений термін для проведення повної та ретельної перевірки кухонь. Перевірки відбуватимуться разом із відповідними санітарно-епідеміологічними службами та спеціалістами з контролю якості харчової продукції.
Стало відомо, що закривають кавʼярні на вулиці Степана Бандери, 4 та на проспекті Незалежності, 94.
Як повідомила МА АСС Анжела Косован, перша заступниця очільника ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, у понеділок, 8 квітня, до Держпродспоживслужби надійшло повідомлення від Чернівецького центру контролю та профілактики хвороб щодо 4 випадків отруєння відвідувачів закладу: перші хворі були виявлені 4 квітня, згодом двоє осіб поскаржились на нездужання 7 квітня. Діагноз пацієнтів - харчова токсикоінфекція.
Відразу після отриманих повідомлень у закладах відбулась перевірка спільно з працівниками Центру, які відібрали змиви та зразки води і харчової продукції, зазначила Анжела Косован. Фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення гігієни відповідно до ст. 65 Закону 2042. Складений відповідний акт. Надалі відбудеться розгляд справи та буде винесений протокол. Адміністрації закладу винесуть також припис на усунення усіх виявлених порушень та нададуть певний термін для цього, після чого повторно перевірять заклад, зазначила посадовиця.
Додамо, порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі шести мінімальних заробітних плат;
Результати перевірок адміністрація кав'ярень обіцяє надати згодом:
«В першу ж чергу, ми детально перевіряємо всі продукти та всіх працівників закладу, також проводимо ретельну дезінфекцію всього закладу, обладнання, поверхонь та їжі. Та як тільки ми отримаємо результати перевірки, ми їх публічно представимо та повідомимо вас про них. (...)
Ми повністю усвідомлюємо серйозність всієї ситуації, та готові прийняти на себе усю відповідальність за наслідки, після перевірки закладів».
Гостей, у яких проявились симптоми отруєння, закликають якомога швидше звертатись до адміністрації кав'ярень.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами