Гречка містить вкрай багато цінних мінералів і вітамінів, без яких не обійтися нашому організму. Лікарі називають її цілющою кашею, адже вона нівелює ризики багатьох захворювань. Гречана каша лідирує в рейтингу найкорисніших страв. Її легко готувати, вона не містить алергенів, не важка для травлення. Втім, є продукти, з якими медики не рекомендують її вживати, бо це може бути вкрай шкідливо для здоров’я. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
Знижує рівень цукру в крові.
Гречка має низький глікемічний індекс, тому сприяє зниженню рівня глюкози в крові. Її варто їсти, щоб попередити захворювання на діабет.
Сприяє швидкому схудненню.
Гречка має лише 110 ккал на сто грамів. Якщо регулярно їсти гречану кашу, можна скинути зайву вагу. Також гречка має сечогінний ефект, тому допоможе вивести токсини з організму.
Зміцнює серцево-судинну систему.
Завдяки великому вмісту заліза й рутину гречана каша зміцнює стінки судин і зменшує ризики розвитку різноманітних серцевих захворювань. Вона також допомагає регулювати рівень холестерину в крові.
Поліпшує травлення.
Гречка містить клітковину й рослинний крохмаль, які налагоджують процеси травлення, тому корисна в разі закрепів і здуття. Ця крупа здатна розганяти метаболізм і прискорювати синтез білків, жирів і вуглеводів. Люди, які мають проблеми з кишківником, обов’язково повинні їсти гречку.
Здоров’я нігтів, волосся і шкіри.
Цю кашу за правом називають «еліксиром молодості», вона містить багато антиоксидантів і флавоноїдів, які уповільнюють старіння. Завдяки вмісту вітамінів А і В прискорюється зростання волосся, воно стає еластичним і сяйливим. Кальцій зміцнює зуби, кістки й нігті, допомагаючи засвоюватися вітаміну D. А марганець покращує стан шкіри завдяки налагодженню циркуляції крові.
Зміцнює нервову систему.
Лікарі рекомендують їсти гречку тим, хто схильний до тривожних станів, оскільки вона містить вітаміни групи В, які налагоджують роботу нервової системи, допомагаючи заспокоїтися й нормалізувати сон.
Наші новини є у Facebook
Лікарі надали список продуктів, з якими не рекомендують вживати гречку, бо вони нівелюють її користь.
Молоко.
В такому тандемі гречка не матиме жодної користі. Навпаки, може виникнути здуття живота і біль у шлунку.
Яйця.
Це також небажаний продукт для вживання з гречкою, оскільки в разі поєднання цих страв утворюється велике навантаження на шлунок і кишківник. Якщо їсти яйця з гречкою, можуть виникнути діарея, здуття, нудота й печія.
Черемша.
Не можна їсти ці продукти разом, бо черемша уповільнює засвоєння гречки, що може спровокувати проблеми з травленням.
Чай.
Напій містить кофеїн та антиоксидантні сполуки, які в тандемі не дадуть засвоїтися залізу, що міститься в гречці. Тому не варто запивати гречану кашу чорним або зеленим чаєм.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами