Він додав, що те ж стосується Мелітополя – від Запорізького напрямку до Мелітополя українські захисники та захисниці просунулись вже на більш ніж 10 кілометрів.

Херсон та Мелітополь скоро можуть звільнити

Під час свого останнього відеозвернення Іван Федоров звернувся до мешканців Херсону та Мелітополя, яким наразі доводиться виживати в окупації.

«Хочу констатувати декілька фактів для того, щоб підтримати й повернути віру тим людям, які перебувають на окупованих територіях. На сьогодні наші героїчні ЗСУ значно просунулись і перебувають на кордонах Херсону. Я впевнений, що найближчим часом, у найближчі тижні місто Херсон буде звільнене нашими героїчними військовими. Така ж ситуація у напрямку міста Мелітополь. Вже більш ніж на 10 кілометрів просунулись від Запоріжжя у бік Мелітополя наші ЗСУ», – сказав Федоров.

Отримуйте новини в Telegram

Він зауважив, що останнім часом в Україну надходить велика кількість зброї від західних партнерів. На думку мера Мелітополя, це «абсолютно точно наближає нас до перемоги». Він висловив сподівання, що найближчим часом західної зброї буде достатньо для того, щоб звільнити окуповані росіянами міста.

Федоров зробив ще одне важливе повідомлення. На жаль, на окупованих територіях окупанти щодня викрадають людей, насамперед пасторів та активістів. Останні тижні вони роблять це надзвичайно часто, щоб залякати місцевих жителів, які їх не підтримують.

Читайте також: Втрати ворога: вже 33 600 окупантів не зможуть отримати візи на в'їзд в Україну