Мита на розмитнення авто повертаються 1 липня

Ярослав Железняк зауважив, що за законопроєкт №7418 проголосували відразу у двох читаннях. За це свій голос віддали 234 народні обранці.

Депутат написав, що Рада повернула мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто із 1 липня 2022 року.

Отримуйте новини в Telegram

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України подав до парламенту законопроєкт, яким пропонує скасувати частину пільг на митниці, введені під час воєнного стану. Зокрема, зняти пільги на ввезення автомобілів, йдеться в урядовому проєкті закону №7418 від 30 травня.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом пропонується відновити оподаткування, яке було скасовано законом № 2142:

- для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 3,0 млрд грн ПДВ та ввізного мита);

- для підприємств, що не сплачують ввізне мито (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 0,5 млрд грн ввізного мита);

- для транспортних засобів, що ввозяться громадянами (в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло близько 13 млрд грн; ввезено понад 119 тисяч автомобілів; непоодинокі випадки ввезення авто преміумкласу).

Медіа агентство АСС є в Instagram