«росія вчиняє в Україні екоцид та екотероризм, цілеспрямовано знищує все живе. Через ракетні обстріли, підриви, замінування та інші варварські дії росіян масово гинуть тварини, як дикі, так і домашні. У зв’язку з екоцидом проти рф мають бути запроваджені додаткові санкції. Країна-терорист повинна відповісти за порушення екологічної безпеки в Україні та долучитися до відновлення української екосистеми після війни шляхом виплати репарацій», — розповів засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Війна повпливала на 20% природоохоронних територій України. Мільйони тварин вже загинули, а 80 видів знаходяться під загрозою зникнення. 10 національних парків, 8 заповідників та 2 біосферні заповідники тимчасово окуповані. У деяких з них рашисти дозволяють полювати на звірів, які були під охороною. Саме тому UAnimals розпочала міжнародну кампанію #StopEcocideUkraine з метою притягнути Росію до відповідальності за екологічні злочини в Україні.

Зірки з українськими тваринами на межі зникнення в Голлівуді / фото UAnimals

Екоцид, влаштований росією

Як повідомили в Офісі президента України,  завдала збитків екології країни на суму 2 трлн гривень. І це без урахування шкоди на тимчасово окупованих територіях.

Тварини масово тікають від обстрілів у Дніпропетровську область. Звірів в лісах стало набагато більше, наприклад, вперше за довгий час в регіоні помітили благородного оленя.

Рашисти знищують природно-ресурсний потенціал на тимчасово захоплених територіях. Вони здійснюють неконтрольовану вирубку лісів, що призведе до катастрофічних наслідків для екології.

Отримуйте новини в Telegram