Розпочалось все з мирної ходи до Верховної Ради, де мали розглянути питання зміним до Конституції і обмежити права Президента. Багатотисячна хода зіткнулася з кордоном міліції і беркутівцями на вулиці Грушевського - вони перекрили весь урядовий квартал. Почалися перші сутички.

Активісти прорвали кордон міліції. На Грушевського запалали шини. Усі гілки київського метрополітену закрили нібито у зв'язку з загрозою теракту. Водночас, найбільші протистояння відбулися на Майдані Незалежності. Так звану Антитерористичну операцію силовики розпочали ввечері. Застосували навіть БТРи.

Наступ вели одночасно з вулиць Грушевського та Інститутської. Пролунали постріли. Також силовики використовували гранати. У відповідь протестувальники кидають каміння і стріляють салютами . Почалася пожежа в Будинку профспілок, де тоді був медпункт Майдану. Цю пожежу надалі будуть гасити більше доби. Активісти своїми силами витягали людей з вогню.

Близько опівночі на Майдані Незалежності, в районі Михайлівської та Софіївської площ відключили електрику. За даними медичної служби Майдану, внаслідок сутичок 18 лютого загинули 23 людини, 19 лютого загинули восьмеро, а 20 - 47 героїв.

 

Третя роковина: в Україні вшановують загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні