З 23 березня Національний банк України за рішенням Ради національної безпеки та оборони вводить санкції стосовно російських фінансових установ, які діють у державі. Про це інформує прес-служба НБУ.

"Правління Національного банку України 21 березня затвердило постанову №25, метою якої є забезпечення реалізації санкцій, застосованих до банків, зазначених у рішенні РНБО", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих фінансових установ на користь пов’язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

Нагадаємо, 16 березня Президент України Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки юридичних осіб.

Нагадаємо, депутати Чернівецької обласної та міської рад офіційно визнали АТО – війною, блокаду підтримали, торгівлю з Росією засудили, а В’ячеслава Амброськіна, Арсена Авакова та Віталія Малікова вимагають звільнити з роботи.