Понад 2700 аптек по всій Україні вже долучилися до програми "Доступні ліки".

Про це повідомив під час брифінгу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє "5 канал".

У них за рецептом лікаря можна отримали препарати від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету безкоштовно чи зі знижками.

Віце-прем'єр наголосив, що грошей на фінансування програми вдосталь, лише на перший етап виділили півмільярда гривень, проте якщо їх забракне – виділять ще. Розенко зауважив, що асортимент препаратів різниться у областях, і саме місцева влада має забезпечити увесь асортимент.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко сказав: "Інтерактивна карта всієї України, де по своєму регіону можна знайти конкретну аптеку, яка приймає участь в програмі "Доступні ліки". Найбільша кількість аптек, які залучені по регіонах: Вінницька область – майже 350 аптек".

Читайте також: Оприлюднили список аптек в Чернівцях, які працюватимуть за пограмою «Доступні ліки» (ПЕРЕЛІК)

Своєю чергою в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила: "На сатй і Міністрества та на нашому Facebook розпочинаємо загальне національне опитування, щодо програми "Доступні ліки" усіх громадян, які вже брали участь або хотіли би нам надати поради, як покращити цю програму щоб вони виповнювали це опитування".

Фото: cpreklama.by