Незважаючи на те, що свята вже майже закінчилися, ще залишається час, який можна витратити якщо не на поїздки, то на планування цих поїздок. Коли, як не в новорічні бажання, закладати мети і формулювати мрії.

Сайт "Сегодня" зібрав список країн, які можна відвідати без візи або за спрощеним візовим режимом.

Безвізовий режим

Які країни українці можуть відвідати без візи.

Європа: члени ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії), Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія.

Балкани: Албанія, Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Македонія.

Близький Схід: ОАЕ.

Країни колишнього СРСР: Азербайджан, Вірменія, Абхазія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан.

Азія: Бруней, Ізраїль, Малайзія, Мальдіви (штамп на 30 днів після прильоту), Індонезія (до 30 днів), Гонконг, Монголія, Східний Тимор, Туреччина і Північний Кіпр, якщо вважати останній окремою країною.

Північна Америка: Антигуа і Барбуда, Барбадос, Гаїті, Гондурас, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор, Ямайка, Сент-Кітс і Невіс.

Південна Америка: Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай, Перу, Чилі.

Океанія: Самоа, Тонга, Тувалу, Федеративні Штати Мікронезії і Фіджі.

Африка: Свазіленд і Туніс.

У цих країнах можна отримати візу по прильоту, прямо в аеропорту. Однак, плануючи поїздку, обов'язково потрібно уточнювати, які документи необхідні для оформлення візи. Наприклад, страховка або 4 фотографії.

Південна Америка: Болівія.

Північна Америка: Гренада, Домініка, Домініканська Республіка, Сент-Вінсент і Гренадіни.

Азія: Бангладеш, Бутан, В'єтнам (необхідне запрошення від приймаючої сторони), Ємен, Іран, Йорданія, Камбоджа, Лаос, Ліван, Непал, Сирія, Таїланд, Шрі-Ланка.

Африка: Бенін, Буркіна-Фасо, Джібуті, Еритрея, Єгипет, Замбія, Зімбабве, Кабо-Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Намібія, Сан-Томе і Прінсіпі, Сейшельські Острови, Танзанія, Того, Уганда.

Океанія: Палау.

До деяких країн можна зробити візи он-лайн

Єгипет;
Кіпр;
Мексика;
М'янма;
Сінгапур.

Оформити візу он-лайн не так вже й складно. Головне – зробити це вчасно. Так, наприклад, для оформлення єгипетської візи онлайн потрібно подати онлайн-заявку протягом 90 днів до дати в'їзду.

У заявника повинен бути закордонний паспорт, дійсний протягом восьми місяців з дати прибуття до країни, електронна копія паспорта для завантаження при подачі заяви на сайті, документи, що підтверджують мету і терміни планованої поїздки, зворотні квитки і платіжна банківська картка.

Після заповнення необхідних форм і онлайн-оплати консульського збору (25 доларів) заявник отримує копію електронної візи електронною поштою. Документ необхідно роздрукувати і після прибуття пред'явити представникам прикордонного контролю Єгипту.