На ринки Чернівців кавуни завозять як із-за кордону, так і українського походження. Про це в коментарі МА АСС розповіла Тетяна Стефаник, начальниця відділу безпечності харчових продуктів та кормів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Зокрема, ягоду завозять з Греції, Італії та Болгарії, Одеси, Херсону, Тернопільської області - Заліщики, Чернівецької області - Новоселиця, Заставна та Хотин.
Як зазначила фахівчиня, цьогоріч на ринки області завезли близько 500 тонн продукції.
За словами Тетяни Стефаник, найнебезпечніше купувати кавуни на агропродовольчих ринках, таких в області 30, а також в торговій мережі.
Медіа агентство АСС є в Instagram
«На ринках функціонують акредитовані лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, де спеціалісти проводять лабораторні дослідження кавунів на вміст нітратів та органолептичні показники (зовнішній вигляд, аромат, смак, колір тощо). З початку 2025 року перевищення нітратів не було», - розповіла начальниця відділу безпечності харчових продуктів та кормів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Посадовиця наголосила на тому, що ні в якому разі не можна купувати будь-які харчові продукти в місцях стихійної торгівлі. При купівлі споживач має повне право запитати реалізатора про походження продукту та наявність супровідних документів (товарно-транспортна накладна у торговій мережі та експертний висновок на ринку).
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами