В першому кварталі в Україні було реалізовано і зареєстровано 18,3 тис. нових легкових автомобілів. Найчастіше купували корейський кросовер KIA Sportage, який обрали своїми грошима 1169 покупців, пише 24 канал 

Другим за кількістю реалізованих примірників став ще один компактний SUV – Renault Duster, в його заліку 1151 реєстрація за три місяці.

Ще один кросовер – Toyota RAV-4 став третім в загальноукраїнському рейтингу ринку нових легкових автомобілів з результатом 793 авто.

Читати ще Всі нові автомобілі, що продаються в Європі і Великобританії, матимуть обмежувач швидкості

Однак в кожному регіоні України був свій лідер, який обирали частіше всього.

Буковинці з автомобілів найчастіше обирають Toyota RAV-4

Зокрема, бестселер українського ринку KIA Sportage здобув перемогу відразу в десяти областях: Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Харківській і Херсонській.

Renault Duster також очолив рейтинги десяти областей: Вінницької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської.

Буковинці з автомобілів найчастіше обирають Toyota RAV-4

У двох областях – Тернопільській і Чернівецькій переміг кросовер Toyota RAV-4.

Цікаво, що "найбагатша" столиця "проголосувала" за бюджетний Renault Logan – один з найдешевших нових автомобілів на ринку. Для порівняння: в загальноукраїнському рейтингу ця модель посіла четверте місце з результатом 755 шт. Можливо, такий результат автомобіль показав через закупівлі київськими фірмами машин для власних офісів.

Буковинці з автомобілів найчастіше обирають Toyota RAV-4

У Закарпатській області найбільше симпатій дісталося автомобілю, збірка якого здійснюється під Ужгородом – Skoda Octavia. У національному рейтингу "Октавія" з обсягом реалізації в 499 авто розташована на сьомому місці.

Вибором, що вибивається із загального тренду, відзначилася Волинська область, де найбільший попит в першому кварталі мав автомобіль Peugeot 301, що посідає на українському ринку нових легкових автомобілів лише 33 місце зі 143 реєстраціями.