Сьогодні - останній день фестивалю "Гуцульска бриндзя", який проходить у м.Рахів.
Гуцульська бриндзя — свято повернення вівчарів з полонин (високогірних альпійських пасовищ) додому. Щороку, в квітні пастухи виходять з худобою високо в гори на широкі полонини, де залишаються аж до початку вересня. На полонинах доглядають худобу, доять молоко та виготовляють сир, бринзу, вурду. Попрацювавши ціле літо в горах вівчарі повертаються додому і влаштовують гучне св`ято — фестиваль ,,Гуцульська бриндзя”, яке вже традиційно в шістнадцяте проходитиме в місті Рахів 2-4 вересня 2016 року.
Вам буде цікаво: 9 по 11 вересня - у Чернівцях VII Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ
Цей фестиваль показує традиції Гуцульщини, більшість з яких не змінюється сторіччями. Побачити як роблять сир, оцінити різномаїття багатьох національностей Закарпаття, покататися на конях, приміряти гуцульське вбрання, опришківський топірець, та піштолі, скуштувати десятки різних видів молочної продукції, поласувати стравами української, угорської, румунської та інших кухонь, потанцювати під запальні музики, потрембітати, та файно відпочити.
В перший день фестивалю навіть поставили новий рекорд: 56 трембітарів відкрили традиційний фестиваль бринзи. Цей музичний інструмент є одним із найбільш популярних і улюблених на Гуцульщині, адже у ньому живе душа українських гір, пишуть ”Вікна”.
Сьогодні о 14.00 годині і до 20.00 проходитиме гала-концерт та нагородження переможців XXIII-го міжнародного фестивалю на головній сцені фестивалю (амфітеатр “Буркут”). О 20.00 виступ запрошених зірок української естради та професійних колективів.
Фото: Віктор Максимчук
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами