В.о. директора Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Наталія Гопко проінформувала, що у відібраних зразках харчових продуктів та страв патогенної мікрофлори в харчоблоці Чернівецької школи №41 не виявлено, але при обстеженні персоналу у кухаря виявлено патогенний стафілокок.
Стафілокок небезпечний тим, що потрапляючи на продукти харчування та готові страви патоген утворює ентеротоксин, який здатний викликати харчові отруєння.
Нагадаємо, невідома хвороба підкосила учнів та вчителів чернівецької школи №41.
З 5 хворих у двох було встановлено попередній діагноз харчова токсикоінфекція, у двох – гострий гастроентероколіт, в 1 – гострий ентерит. З 5 захворілих було четверо дітей та один вчитель, всі наразі почуваються добре.
На сьогодні заклад на планових канікулах.
«По поверненню з канікул діти будуть повторно оглянуті медиками. Носія патогенного стафілококу, працівника харчоблоку допустять до роботи після лікування та за результатами обстеження. Наразі немає жодних застережень для відновлення діяльності харчоблоку закладу після канікул», - зауважила посадовець.
Вам буде цікаво: У Чернівцях мати та двоє дітей отруїлися чадним газом
Олександр Фищук наголосив, що у зв’язку із збільшенням випадків спалахів кишкових інфекцій в навчальних закладах необхідно вжити усіх заходів, аби виключити можливість інфекції серед працівників закладів.
«В правовому полі можна організувати проведення профілактичних оглядів та перевірок працівників харчоблоку частіше, ніж раз на півроку, хоча б раз на три місяці, - зазначив голова облдержадміністрації. – Діти повинні почувати себе безпечно».
Читати ще: У 2 хворих сальмонельз, у 3-ох - ентеропатогенна кишкова паличка. Отруєння на весіллі
В рамках наради начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк повідомив, що інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області спільно з спеціалістами ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» впродовж листопада – грудня 2016 року проводитимуться спільні моніторингові перевірки усіх навчальних закладів міста та області,зокрема, з питань організації харчування.
Очільник крайової виконавчої влади також зазначив, що доцільним буде здійснити перевірку продуктів харчування, які реалізують суб’єкти господарювання, що працюють поблизу шкіл.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами