Захід провели у рамках проєкту «Мандротерапія», який започаткований рік тому Чернівецькою ОВА спільно з партнерами, пише Медіа агентство АСС.
Свято організували для військових, які проходять реабілітацію на Буковині. Схожі тімбілдінги допомагають їм адаптуватись у мирному житті, підтримати один одного та надати мотивацію рухатись далі.
Кулінарну першість провели у селі Багна на Вижниччині, у садибі знаної газдині Наталії Вятковської. Український борщ внесений до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Гуцульський борщ варять з чебрецем, квашеним буряком та вудженим м'ясом.
«Кожен з вас відчув смак їжі там, на передовій. Їжа тримає фізичний стан та моральний. Коли ми готуємо, то ми спілкуємось. Книга «Смаки Буковини» вміщує 70 нарисів про людей, що дали рецепти. Тут 129 страв регіону. І борщ один з них. А от яким він буде у вас - цікаво всім. Готуйте, спілкуйтесь, дивуйте. Кухня об’єднує покоління. Низько кланяємось за ваш подвиг на війні. Ці борщі уже будуть особливі, бо зварені і приготовані вашими руками», - каже Микола Шкрібляк, член журі, етнограф, колекціонер, фольклорист.
Отримуйте новини в Telegram
Ветерани, які зараз проходять реабілітацію після полону та бойових дій, поділились на три команди. Між собою визначили, хто і за які процеси відповідає, розпалили багаття і почали готувати. Понад годину хлопці витратили на приготування борщу. Результати здивували журі.
«Нам довелось запровадити номінації, бо кожна страва унікальна та особлива. Ви показали неймовірну роботу. Коли ми придумали цей захід, то вагались - а чи буде цікаво всім учасникам? Та ви показали командну роботу. Високий клас. Тому і Україна непереможна. Ще годину тому незнайомі між собою люди зорганізувались у єдиний організм. Ви майстерні і в захисті держави і в приготуванні», - прокоментувала результати презентації борщів голова ГО «Сталь» Альона Атаманюк.
У трьох командах було три капітани, і за їхньою приналежністю до певного регіону у результаті вийшли три різні борщі - буковинський, сумський та гуцульський. Всіх відзначили та нагородили.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами