Про це повідомляється на Facebook проекту "Географічні зазначення в Україні".
Міністерство економічного розвитку та торгівлі України завершило експертизу заявки і опублікувало її для забезпечення ознайомлення будь-якими особами та можливості для подання заперечень.
Гуцульська овеча бриндзя отримає статус українського PDO (protected designation of origin / захищеного позначення походження). Як зазначається в офіційній заявці, межі географічного місця, з яким пов'язуються особливі властивості, певні якості, репутація або інші характеристики сиру, - район "Гуцульщина" в межах території Закарпатської області, Богородчанського, Верховинського, Долинського, Косівського, Надвірнянського і Рожнятівського районів, Яремчанської та Болехівської міських рад Івано-Франківської області, Путильського, Сторожинецького і Вижницького районів Чернівецької області України.
"Ну а потім - визнання в Євросоюзі і відкрита дорога на європейський ринок для унікального українського продукту", - йдеться у повідомленні організації.
"Географічні зазначення в Україні" – проект, який реалізується за фінансування ЄС протягом 2017-2020 років. Він має на меті допомогти державі розробити систему географічних зазначень – позначення товарів із властивостями та репутацією, що зумовлені переважно місцем походження.
Нагадаємо, на Буковині відкриється туристичний сезон 13 квітня.
Читати ще: «Де наші вівці, де наша бринза, де наші гори?»: Буковина цьогоріч боротиметься за внутрішнього туриста.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами