Як розповіла журналістам продюсерка фільму Ірина Домніна, зйомки стрічки відбуватимуться в Чернівцях із 30 квітня до 2 травня, переважно у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, який обрано головною локацією, інформує Голос України.

Олеся Романова та польська актриса Маріанна Янушевич грають головні жіночі ролі. Головна чоловіча роль — у Романа Луцького.

Пані Ірина розповіла: "Чернівці обрали тому, що кращого, ніж чернівецький театр, не знайшли. Окрім наших акторів, участь у цьому процесі братимуть і чернівчани, яких відбирали під час кастингу".

Зйомки фільму проводитиме компанія FILM.UA Production.

Кращого, ніж чернівецький театр, не знайшли. У місті розпочинаються зйомки фільму

Роман Луцький гратиме скульптора Петра Сколіка, чоловіка Аделі. Українку за походженням, служницю Стефанію Чорненьку зіграє польська актриса Маріанна Янушевич, відома за стрічками «Дивізіон 303. Справжня історія», «Стоденка», «Перекладач» та інші.

Роль панночки Адель Ангер — наполовину польки, наполовину німкені — втілить випускниця акторського курсу першої української кіношколи Ukrainian Film School актриса Олеся Романова.

Це дебютний проект і для режисерки-постановниці Христини Сиволап.

Кращого, ніж чернівецький театр, не знайшли. У місті розпочинаються зйомки фільму
Кращого, ніж чернівецький театр, не знайшли. У місті розпочинаються зйомки фільму

Сценарій стрічки «Віддана» написала Аліна Семерякова в колаборації із Софією Андрухович. Оператор-постановник картини — Олексій Ламах, художник-постановник — Олександр Батен.

Історія починається в Станіславові у другій половині ХІХ століття. Доктор Ангер втрачає в пожежі дружину, але вдається врятувати двох дівчат — рідну доньку Адель і доньку хатніх робітників Стефанію. У момент розпачу доктор вирішує виховувати їх разом.

Минає 25 років. Дівчата виросли і так само нерозлучні, хоча Аделя тепер заміжня. Стефа ж веде господарство, втамовуючи свою пристрасть у кулінарії. Та вони досі не розуміють, хто одна одній: сестри та подруги чи служниця та господиня...

Нагадаємо, журналісти Інформаційного агентства АСС спілкувались із режисеркою кінострічки Христиною Сиволап про те, яку роль грають Чернівці у зйомках фільму «Віддана» за романом Софії Андрухович «Фелікс Австрія». В організації кастингу та зйомок знімальній групі допомагала Буковинська кінокомісія.

Прем'єра української картини запланована на 2020 рік.

Читати ще: Тиждень австрійського кіно розпочався у Чернівцях

Фото знімальної групи.