Сьогодні, 27 вересня на Соборній площі Чернівців в рамках святкування Дня туризму відбувається фестиваль вареників. Для бажаючих проводять майстер-класи з ліплення вареників. Кожен може поласувати хінкалі та варениками.
Про це передає кореспондент ІА АСС.
"Тут наші студенти першого і другого курсів проводять майстер-клас з ліпки вареників. Тісто місимо на шпинаті, на картоплі, використовуємо і гречане борошно. Начинкою будуть м'ясо, сир, мак. Уміємо ліпити різними техніками косичкою, листочками, трикутниками. Будуть і пісні вареники. Плануємо три заміси по 100 штук з кожного", - говорить Тетяна Незвищук-Когут, завідувачка кафедрою ЧТЕІ КНТЕУ.
Майстер-клас триватиме до 15:00.
"Хоча тут триває вареник-фест, але ж грузинські хінкалі - це майже вареники. Тут ми готуємо всі види: з мясом, кінзою, шпинатом, сиром, грибами і вишнею. Можемо хоч і 1000 штук наварити, аби були замовлення. Продаємо поштучно", - додала адміністратор одного з ресторанів міста Леся Михайлюк.
Фото: Анатолій Никифоряк, ІА АСС.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами