72 буковинців упродовж тижня звернулися за медичною допомогою з приводу гострих кишкових інфекцій. Більшість із них - діти.
При проведенні епідеміологічних обстежень в осередках за місцем проживання хворих встановлено, що у більшості випадків причиною виникнення захворювань є порушення температурного режиму при зберіганні сировини та порушення технології приготуванні страв, вживання неякісних харчових продуктів та недотримання правил особистої гігієни, повідомляє ДУ "Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України в Чернівецькій області".
Читайте ще: Жінка отруїлася грибами на Путильщині
Імовірними чинниками передачі були молочні та м’ясні продукти, фрукти та ягоди. В осередках за місцем проживання хворих проводилися лабораторні дослідження об’єктів навколишнього середовища. Обстежено коло осіб, які мали ризик одночасного інфікування. Проведено дезінфекційні заходи, спрямовані на видалення збудників інфекційних хвороб із об’єктів домашнього вжитку та побуту.
Вам буде цікаво: На лікарняне ліжко після хрестин. Масове отруєння на Буковині
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами