У округах №№201 та 204 окружні комісії утворили ДВК в повному складі. Але в кожному окрузі подання кандидатів на членів ДВК не покривало потрібної кількості членів комісії, як це передбачено законом. Тому подання здійснювали голови ОВК.

У 201 окрузі  кількість кандидатур у поданнях: Володимир Зеленський – 811, Петро Порошенко – 216, голова ОВК – 595 представників. 54 особи від кожного кандидата займають посади голів та секретарів дільничних комісій.

У 204 окрузі кількість кандидатур у поданнях: від Володимира Зеленського – 1087, від Петра Порошенка – 523, від голови ОВК – 580 осіб.

Квоти на голів та секретарів: по 78 представників від кожного кандидата є головами, відповідно і по 78 осіб від кожного кандидата є секретарями.

У 202 окрузі сформовано 166 з 167 ДВК (станом на 12 годину 16 квітня). Кількість поданих кандидатур від ОВК – 469 представників. Від Володимира Зеленського – 1168, від Петра Порошенка – 719. Кількість керівних посад – 83 у кожного кандидата.

Відомостей по формуванню ДВК у 203 окрузі поки немає. Але як повідомив спостерігач ОПОРИ, там також не вистачає представників кандидатів, щоб укомплектувати склад дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, На Заставнівщині розповсюджували листівки проти одного з кандидатів у Президенти.

Згідно з ч. 8 ст. 85 Закону «Про вибори Президента України» окружна виборча комісія не пізніш як за п’ять днів до дня повторного голосування за поданням кандидатів на пост Президента України, які включені до виборчого бюлетеня для повторного голосування, формує новий склад дільничної виборчої комісії у кількості: 1) для великих дільниць – 16 осіб (по вісім осіб від кожного кандидата на пост Президента України, включеного до виборчого бюлетеня для повторного голосування); 2) для середніх дільниць – 14 осіб (по сім осіб від кожного кандидата на пост Президента України, включеного до виборчого бюлетеня для повторного голосування); 3) для малих дільниць – 12 осіб (по шість осіб від кожного кандидата на пост Президента України, включеного до виборчого бюлетеня для повторного голосування).

Відповідно до календарного плану 12 квітня був останній термін внесення до ОВК подань щодо кандидатур до складу ДВК.  У  разі, якщо кандидат на пост Президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної дільничної виборчої комісії, згідно з ч. 12 ст. 85 цього ж Закону окружна виборча комісія формує склад дільничної виборчої комісії у кількості, визначеній частиною восьмою цієї статті, за поданням голови відповідної окружної виборчої комісії на підставі пропозицій членів окружної виборчої комісії.

Читати ще: Обирати відповідально закликали у Чернівцях