Випікання паски - це таїнство, яке символізує добробут родини, вважає волонтерка Катерина Пономарьова. Аромат у домі, де випікають паски, просто неймовірний і не зрівняється ні з чим.
Катерина Пономарьова розповіла журналістам Інформаційного агентства АСС, який зміст вкладає у процес випікання паски. "Відверто кажучи, найбільше люблю випікати паски уночі, - ділиться Катерина, під час цього має бути повна тиша. Я вкладаю у це дійство особливий зміст. Має бути цілковите мовчання. Перед тим, як закладаю паски в духовки - перехрещую, так робила моя бабуся та мама."
Катерина каже: рецепт, за яким вона пече паски, дуже складний, на усе іде 8 годин. Тісто вимішується протягом 2 годин, декілька разів воно підростає і знову вимішується, щоб хліб був пухким. "Треба вимішувати так, щоб аж спітніти і не дай Господь, щоб були протяги, тісто має повільно підійматись у теплі, - такі поради я запам'ятала від бабусі, "- каже волонтерка.
Щороку у класичний рецепт своїх пасок Катерина додає щось нове. Тепер щедро прикрасила шапки кольоровими цукатами та горіхами.
Фото Катерини Пономарьової
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами