Професійне свято працівників харчової промисловості України відзначається щорічно у третю неділю жовтня.
Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників харчової промисловості, а також професійних спілок…» згідно з Указом Президента України «Про День працівників харчової промисловості» від 8 серпня 1995 року № 714/95.
Читайте також: Що передбачено в новому споживчому кошику українців (ВІДЕО)
Сьогодні ж і Міжнародний день продовольства - це день, який 1979 року встановила Конференція ФАО (під таким скороченням відома Продовольча та сільськогосподарська організація ООН). Відзначається щороку 16 жовтня, оскільки ФАО було засновано саме 16 жовтня 1945 року. Метою проведення Всесвітнього дня продовольства визначено підвищення рівня поінформованості населення щодо світової продовольчої проблеми та укріплення солідарності у боротьбі з голодом, недоїданням і злиднями, пише ТСН.
16 жовтня відзначають також і День шефа. Саме цього дня 1958 року секретар американської компанії Farm Insurance Патриція Хароскі запропонувала відзначати нове свято, яке ми сьогодні знаємо як День Шефа або День Боса. Офіційно це свято затвердили у 1962 році в штаті Іллінойс, потім його почали святкувати в більшості штатів Америки.
Головна ідея свята полягає у виявленні вдячності працівників своєму начальнику за його чесність та справедливість. Ця ідея знайшла своїх прихильників у багатьох країнах світу. Жителі цих країн 16 жовтня кажуть «дякую» своїм босам, оскільки ті практично цілодобово займаються розвитком ввірених їм структур і, звичайно ж, піклуються про благополуччя підлеглих та приємну робочу атмосферу в офісі. Професія начальника — це посада, яка не знає вихідних. Ці люди іноді подовгу не бачать своїх рідних, оскільки присвячують своє життя роботі. День шефа — це привід згадати про те, що будь-який бос - це, перш за все, людина, яка має свої інтереси та прагнення, пише beyond.ua.
Фото: dilovamova.com
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами