Їх об’єднала спільна проблема якісного збуту, повідомляє "Глибока.INFO".
Поточний рік видався невдалим для господарів ягідних ланів: дощило, зібрати ягоду було складно, гуртові покупці збивали ціну. І виробники усвідомили, що потрібно збільшувати ланцюжок доданої вартості, продавати не сировину, а хоча б напівфабрикат, в ідеалі – готовий продукт.
Читайте також: М`ясні вироби з Карпат. В Усть-Путилській громаді готуються до відкриття м’ясопереробного кооперативу (ВІДЕО)
Обговорювались можливі напрями первинної переробки: заморожування, сушіння ягоди; потреба в приміщеннях та обладнанні.
Люди вирішили створити кооператив. Ініціативна група для цього уже є. Інформація буде поширена серед інших мешканців громади для можливості бажаючим долучитися.
Прийнято рішення 16 вересня провести установчі збори зі створення кооперативу.
Вам буде цікаво: Для закоханих у ліс. Буковинське село отримало бренд (ФОТО+ВІДЕО)
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами