Володимир Івасюк був одним із основоположників української естрадної музики. Написав понад сотню пісень, зокрема і для Софії Ротару та Назарія Яремчука. Помер він у 30 років. Його знайшли повішеним у Брюховецькому лісі поблизу Львова. За офіційною версією, це було самогубство. За неофіційною – Івасюка вбили співробітники КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Архіви справи, які зберігаються у Москві, дотепер не відкривають родичам композитора. У 2014 році Генеральна прокуратура України поновила розслідування смерті композитора.

Читати ще «У його грудях жила тільки пісня»:  Володимиру Івасюку виповнилося б 68

"Ця дошка встановлена на Будинку звукозапису, де Володя записував свої фонограми. Насправді дуже хвилююче, і ми вдячні усім киянам, що вони так поставилися до цього, власне шануючи пам'ять і шануючи творчість Володимира Івасюка", – розповіла сестра композитора Оксана Івасюк.

1 березня 2009 року Володимиру Івасюку посмертно було присуджене звання Героя України за самовіддане служіння Україні на ниві національної музичної культури, створення вершинних зразків української пісенної творчості.
У Києві відкрили меморіальний знак буковинцю Володимиру Івасюку