Ворог поширює дезінформацію

Як стверджують в упц мп, інциденту передувало проведення зборів територіальної громади села, на яких люди вирішили перевести церкву під юрисдикцію Православної Церкви України. 

«Прибічники ПЦУ разом зі своїм священником намагалися силою проникнути у вівтар і почали відштовхувати вірян упц мп. Щоб не дати осквернити святиню отець Іоанн спробував перешкодити діям агресивних активістів. Однак щодо нього самого представники поліції (нібито – ред.) почали застосовувати грубу фізичну силу і тягати його по храму», – йдеться у заяві упц мп.

Отримуйте новини в Telegram

Разом з тим уповноважений з прав людини Лубінець констатував, що «ворог продовжує здійснювати цілеспрямовану інформаційну кампанію проти нашої держави».

«У соціальних мережах поширюються вирвані з контексту відео, направлені на посилення розбрату серед народу України на релігійному підґрунті. Вкотре наголошую, в Україні захищені права всіх вірян», – написав він.

Окрім того, Лубінець зазначив, що у лютому та березні 2023 року представники українського омбудсмена проводили моніторинг зборів щодо можливої зміни конфесійної приналежності різних громад від упц мп до ПЦУ.

Власне, у результаті нього встановлено, що все проходило відповідно до Конституції України та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Читайте також: упц мп у Чернівцях намагались організувати масову прощу вірян попри війну