Як повідомляють у Чернівецькій ОДА, 12-13 травня на території області зафіксовано короткочасне зниження температури із заморозками на поверхні ґрунту. Це призвело до підмерзання картоплі, кукурудзи, квасолі, а також висадженої розсади перцю та томатів. Значної шкоди заморозки завдали винограду та плодовим культурам. Найбільше постраждали сливові й абрикосові насадження.
За зверненнями керівників окремих сільгосппідприємств, в області пошкоджено посіви на площі понад 500 гектарів, а також 250 гектарів плодових насаджень. Більшість сільгоспкультур, які підмерзли, доведеться пересівати.
Наразі на Буковині завершують сівбу ярих сільськогосподарських культур.
Сільгоспвиробники області вже посіяли ранні зернові та зернобобові культури на площі понад 17 тисяч гектарів: ячменю – майже 14 тисяч; пшениці – 2 тисячі гектарів; вівса – майже тисячу гектарів та понад півтисячі гектарів гороху.
Дивіться нас на YouTube
Посадили також кукурудзу, соняшник, сою, гречку, цукрові буряки, картоплю.
Повідомляється, що перезимівля озимих сільгоспкультур пройшла добре. Згідно з моніторингом за станом їх посівів, сходи отримано практично на всіх посівних площах. Більшість посівів озимих зернових культур та ріпаку, а це близько 92%, перебувають у хорошому і задовільному стані, слабкі і зріджені займають майже 7%. Проте, на площі 0,8 тис. га посіви озимого ріпаку, через їх незадовільний стан, пересіяли соєю.
Читайте також: У травні на Буковині зафіксували найнижчу температуру за всю історію спостережень
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами