Гаврилюк пройшов до парламенту в 2014 році за одномандатному виборчим округом №95 (Ірпінь, Київська область) від партії «Народний фронт». За час каденції він дав небагато обіцянок – 16, з яких 7 виконав, а 4 – провалив.

Не вдалося Гаврилюку ініціювати в парламенті заміну слів у гімні України за пропозицією заслуженого енергетика Дмитра Маштакова. Зокрема, він запропонував замінити рядок «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» на більш життєстверджувальний «Душу й тіло ми зміцнили за нашу свободу».

Нагадаємо, Буковинський нардеп Гаврилюк розповів про свої доходи

Як працює народний депутат Михайло Гаврилюк

У листопаді 2017 року нардеп повідомив, що на розгляді Верховної Ради перебуває проект закону «Про державні символи України, порядок їх використання та захисту». Гаврилюк озвучив свої пропозиції (про заміну слів у гімні України) до цього законопроекту в профільному комітеті Верховної Ради. Але при цьому сам не ініціював жодної законодавчої ініціативи на цю тему.

Відзначимо, що в січні 2018-го журналістка поцікавилася в нардепа щодо невиконаної обіцянки. Відповідь звучала так: «Я нічого не обіцяв і запитів не отримував. Будьте здоровенькі».

Ще одна провалена обіцянка не належить до компетенції нардепа – Гаврилюк запевнив, що ремонт вокзалу й пасажирської платформи «Ворзель» буде проведений у 2017 році.

«Радий повідомити, що в 2017 році буде проведений ремонт вокзалу та пасажирської платформи, після чого зупинки електропоїздів будуть відновлені. З нетерпінням чекатиму результатів роботи разом із мешканцями. Контролюватиму це питання особисто, щоб уже наступного року мати змогу разом із жителями здійснити посадку саме у Ворзелі», – написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

У 2017 році «Укрзалізниця» планувала відремонтувати 25 пасажирських платформ та провести реконструкцію 4 вокзалів. До зазначеного переліку увійшов Ворзель (ремонт вокзалу). Крім того, нардеп у відповідь на наш запит повідомив, що за його поданням Мінінфраструктури включило до бюджету на поточний рік витрати на ремонт вокзалу та пасажирської платформи «Ворзель». Однак до кінця 2017 ремонт зробити не встигли.

Як працює народний депутат Михайло Гаврилюк

Також Гаврилюк провалив передвиборчу обіцянку організувати роботу Центрів дозвілля та спорту в усіх населених пунктах округу. В травні 2016 року нардеп повідомив, що в зв'язку з обмеженням фінансування створити такі центри проблематично. Однак парламентар сприяє патріотичному вихованню молоді іншими шляхами. Зокрема, 18 травня 2016 року на базі Тарасівської школи відбувся перший етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У 2017 році нардеп обіцяв надати школам і культурним центрам свого виборчого округу комп'ютерну техніку та обладнання. І хоча такі запевнення не належать до компетенції депутата, він повідомив, що Кабмін виділив кошти на придбання комп'ютерної техніки для комунальних підприємств Гостомельської, Ворзельської, Дмитрівської, Крюківщинської, Святопетровскої сільських і Боярської міської рад. Уже отримали комп'ютери школа №3 у Вишневому та школа №13 у Гостомелі. Ще 1 мільйон 400 тисяч гривень уже виділили на закупівлю комп'ютерів для КП і шкіл Ірпеня.

Три роки тому Гаврилюк обіцяв, що якщо його спробують підкупити в парламенті, то він оприлюднить такі факти: «Суми я зараз не буду озвучувати, але якщо ще набридатимуть, то скажу про це в ефірі». 17 вересня 2015 року Михайло Гаврилюк повідомив, що ініціатори створення депутатської групи «Українська опозиція» (УКРОП) пропонували йому гроші за вихід із фракції «Народного фронту» та долучення до їхнього міжфракційного об'єднання.

Ще п'ять обіцянок нардепу потрібно виконати до кінця каденції. Він запевнив, що проголосує за скасування депутатської недоторканності. Нардеп підтримав усі законодавчі ініціативи на цю тему.

У своїй передвиборчій програмі Гаврилюк обіцяв, що всі недобудови соціальної інфраструктури отримають фінансування. В 2016 році він надіслав низку звернень щодо надання субвенції на фінансування об'єктів соціальної інфраструктури. Гроші мали б піти на реконструкцію ДНЗ «Барвінок» у селі Крюковщина, капітальний ремонт школи №3 та ДНЗ «Радість» в Ірпені, ремонт вулиці Шевченка в Боярці, ремонт частини дороги на вулиці Лесі Українки в селі Святопетровське, ремонт частини водогону у Ворзелі, реконструкцію ДНЗ у Вишневому. Також депутат звернувся до Мінфіну та бюджетного комітету Верховної Ради з проханням врахувати у видатковій частини проекту бюджету на 2017 рік кошти для 13 об'єктів, розташованих на території Києво-Святошинського району.

Читати ще: "Вам дай волю, ви далі у туалет підете!": "козак" Гаврилюк поскандалив з журналістами в Раді