Отож, кіш – це французький відкритий пиріг.
Історичні дані підказують, що країна походження цієї страви – Німеччина.
Народився кіш у регіоні Лотарингія, що на північному сході Франції («Lorraine» - по-французьки) ще у 16 столітті. Дана область межує з Німеччиною, а в давні часи і поготів належала німцям. Економні місцеві кухарі, щоб «не переводити» продукти не викидали залишки тіста, яке замішувалося для приготування хліба.
Ці залишки і стали основою пирога. А в якості начинки були рештки ковбаси, бекону, м'яса, та овочі, що заливались яєчною сумішшю. Швидке приготування і доступність продуктів зробили цей пиріг улюбленою стравою на столах тамтешніх господинь.
З одного боку, страву варто було б приписати німецькій кухні, та французам настільки сподобалась випічка, що вони вирішили привласнити її походження собі. Проте завбачливо змінили рецептуру.
У новій версії тісто для хліба замінили пісочним і назвали «Quiche Lorrainе». Після Другої світової війни про кіш стало відомо і за межами Франції. Гурмани Великобританії, США та інших країн по достоїнству оцінили його переваги. Класичний Кіш Лорен готується з беконом, але сучасні кулінари пропонують безліч варіантів його приготування.
Начинки для пирога можуть бути м'ясними, овочевими і навіть солодкими.
А щодо Софі Лорен – то нам достеменно не відомо, чи захоплюється вона цією стравою. Але більш ніж вірогідно, що вона таки її смакувала.
Якщо вам також захотілось перекусити кішем - ласкаво просимо до кав’ярні «Чашка»!
Інші статті АРОМАТНИХ ІСТОРІЙ читайте ТУТ
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами