Освіжаючий напій ми з задоволенням замовляємо і у закладах нашого міста. А от чи знаєте ви, що народився він на теренах гарячої Куби. У основі традиційного рецепту ром, цукор, лайм, газована вода та м’ята (до речі, існує і безалкогольний варіант коктейлю).
Є декілька версій створення напою. За однією з них ще у 16 столітті пірат Френсіс Дрейк та його поплічники вигадали коктейль «Драк». Вони додали до рому м’яту, лимон та лайм, щоб заглушити смак неякісного алкоголю. Такий коктейль не лише покращував настрій корсарів, але й слугував лікувальним засобом – зігріваючим та дезінфікуючим. А на Кубу коктейль потрапив через те, що цю місцину частенько любили відвідувати пірати. Так би мовити, проводили там свою відпустку.
За іншою версією Мохіто з'явився у центрі Гавани. На вечірці у дорогому готелі офіціант замінив бурбон на ром при формуванні стильного в той час джулепа. Називають навіть ймовірну дату народження Мохіто: 25 травня 1930 року.
Широко відомим коктейль став у 80-х. Подейкують, що серед його поціновувачів був і Ернест Хемінгуей.
А ви любите Мохіто? А може ще не куштували? У будь-якому випадку – Вам до кав’ярні «Чашка»! Замовляйте улюблений безалкогольний коктейль та рятуйтесь від літньої спеки!
P.S. Спробуйте Мохіто і у новій «Чашці» на Небесної Сотні, 28
Інші Ароматні історії можете почитати у нашій постійній рубриці.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами