Та сьогодні взагалі якось важко уявити відсутність чайного різноманіття на полицях магазинів. А от дійсно, коли чай з’явився в Україні?
Подейкують, що завезли його з Монголії. Ясна справа, що напій не так швидко завоював прихильність жителів Русі. А що було до чаю? Різноманітні трав'яні «чаї» з ягодами, лікарськими рослинами і т.д. Лише у 19 столітті почали завозити чай з Індії, що значно збільшило обсяги його споживання.
До речі, популяризація чаю відбувалася, в основному, у радянські часи. (До цього, як не дивно, населення віддавало перевагу каві).
Напевно всі ми пам'ятаємо, як на кухні стояли чайнички, де заварювався міцний чай. Коли хотілося гаряченького, у чашку наливали трохи «заварки», а потім був окріп. Далі вже цукор і лимон за смаком.
Згодом почали з’являтися на полицях українських магазинів та в меню кав’ярень нові сорти чаю: фруктові, мате, пуер, ройбуш.. Сьогодні ж у кожного з нас є можливість спробувати щось новеньке.
А робити це радимо у мережі кав’ярень «Чашка».
Інші статті АРОМАТНИХ ІСТОРІЙ читайте ТУТ
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами