Але, як би парадоксально це не звучало – це був постійний клієнт кав’ярні, який каву там не пив. Для баріста, які так пишалися своїми творіннями, це був професійний виклик…
Вони почали експериментувати… і таки здивували його, свого клієнта Рафаеля. Вони приготували для нього каву з вершками та ванільним цукром.
Спочатку відкрили для себе щось новеньке його друзі, а потім і інші відвідувачі закладу. Люди приходили до кав’ярні та просили приготувати таку ж каву, як Рафу. Згодом назва трансформувалася у «Раф-кава» або просто «Раф».
Еспресо, вершки 11 % жирності та ванільний цукор, збиті паровідводом до отримання стійкої пінки: це і є класичний варіант приготування рафу. Сюди можна додавати алкоголь, мед замість цукру, лаванду і так далі. Але це вже буде дещо інша історія…
До речі, раф калорійніше за капучіно та лате. Тож якщо ви притримуєтесь дієти, не зловживайте ним.
Цікаво, чи думав Рафаель, що він увійде у історію завдяки каві? Рецепт поширився далеко за межі кав’ярні, де він зародився. Сьогодні раф можна скуштувати і в нашому місті Чернівці. А ви вже знаєте, який він на смак?
Інші статті АРОМАТНИХ ІСТОРІЙ читайте ТУТ.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами