Ви ж не хочете зіпсувати собі страву!? От наприклад, ви знали, що:
1. Не вірно обрана довжина пасти не розкриє смак. Тут розмір має значення! Наприклад, хочете скуштувати з м’ясним соусом? Тоді беріть коротку пасту. Непогано ще туди дрібно нарізати овочі для повноти відчуттів.
2. Замало води – макарони гірчитимуть. Чому? Та тому, що при недостатній кількості води збільшується концентрація крохмалю. А він, у свою чергу, і зіпсує смак! Ідеальна пропорція - 1 літр води на 100 г пасти.
3. Не можна накривати каструлю з макаронами кришкою. Ніколи. І крапка.
4. Солити після приготування – погана ідея. І під час закипання теж. Найкраще зробити це після зменшення вогню.
5. Макарони потребують регулярного помішування. Робіть це кожні три хвилини.
6. Підливати масло у воду, що кипить заборонено. Інакше соус погано змішуватиметься з пастою. Краще скористайтесь пунктом № 5, щоб страва не злипалась.
7. Промити водою і потрібно, і не потрібно. Для пасти – не потрібно, тому що вона втратить крохмаль, який «утримує» соус на поверхні макаронних виробів, а ще це пришвидшить охолодження страви. Проте слід промити макаронні вироби, якщо ви збираєтесь їх далі запікати.
8. Зливати всю воду у раковину не варто. Залишіть хоч трошки… Ця рідина з частинками крохмалю допоможе соусу краще розподілитися. До речі, знавці рекомендують при змішуванні пасти з соусом додавати до третини склянки води, щоб зробити його менш густим.
9. Готувати пасту заздалегідь даремна справа. Якщо ви справжній гурман (або готуєте для такого) подавайте пасту відразу ж після приготування, щоб вона не втратила свій неповторний смак і аромат.
10. Не вірно обрана паста все псує. Хоча це може бути і першим пунктом. Усі ваші намагання можуть звестися нанівець, якщо макаронний виріб був сумнівної якості.
Читати ще: Справжня італійська паста в Чернівцях.
Де ж знайти гідну пасту? На вулиці Шевченка, 37 в крамниці «Pasta Che». До речі, тут є все і до пасти, як італійського, так і власного виробництва. І лише з якісних складників. А тим, хто цінує свій час, пропонуємо запастися равіоллі чи замовити готову лазанью.
Розкриємо іще один маленький секрет: «Pasta Che» пропонує такий широкий вибір пасти (з чорнилом каракатиці, з какао, з шафраном, з шпинатом…), що часом можна і розгубитися! Але не бійтеся! Тут вас обов’язково зорієнтують та підкажуть найкращий рецепт приготування!
Вам залишається лише заглянути за адресою: вул. Шевченка, 37. Щось забудете – телефонуйте: 0956041978.
А ще, скористайтеся нагодою: лише з 19 по 26 травня діє акція 1+1=3 на усю пасту в «Pasta Che»!
А також шукайте Pasta Che в Інтернеті, Іnstagram та Facebook.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами