Як саме краще її зберегти? Ось вам корисні поради від segodnya.
Полуницю для цих цілей краще брати солодку і не надто великого розміру. Переберіть ягоди, очистіть, промийте і просушіть. Візьміть пласку тарілку або дошку і оберніть поліетиленовим пакетом. Розкладіть полуницю в один ряд і відправляйте в морозилку на пару годин, щоб кожна ягідка трохи замерзла.
Потім дістаньте полуницю. Легкою маніпуляцією зніміть з тарілки/дошки пакет разом з ягодами, щоб вони опинилися всередині (таким чином ви отримаєте зручні порції ягід). Зв'яжіть пакет та випустіть з нього повітря. А після - відправляйте у морозильну камеру «на зиму».
До теми: Чи варто охолоджувати косметику?
Підготуйте ягоди, як і в попередньому випадку. Приготуйте також цукрову пудру у розрахунку 200 г на кілограм ягід.
Полуницю розкладіть в один ряд на поверхні, обгорнутій в харчову плівку, і поставте в морозилку на пару годин. Потім зніміть ягоди з плівки, швиденько перекладіть в контейнери, пошарово пересипаючи цукровою пудрою. Заповнені контейнери відправляйте на зберігання у морозильну камеру.
Перебрану, очищену, помиту і висушену полуницю, блендером подрібніть до однорідної маси. Залийте полуничне пюре в пластиковий контейнер і відразу ж відправляйте в морозильну камеру до зими. До речі, цукор можна сипати за бажанням - полуниця відмінно збережеться і без нього.
Читати ще: Які продукти треба зберігати у холодильнику, а які - ні.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами