У зоні пильної уваги – сніданок, а також будь-який прийом їжі, коли перерва була понад чотири години.
Американський дієтолог Крістофер Гарнер розповів, які продукти не можна вживати на голодний шлунок.
1. Дріжджова випічка
Дріжджі діють на слизову шлунка особливим чином, тому утворюються гази. В результаті здуття і відрижка. Якщо хочете з'їсти випічку, краще поласувати нею після порції білка та овочів.
Читати ще Як зміцнити імунітет восени: кілька порад
2. Цукор і солодкі фрукти
Якщо ми на порожній шлунок випиваємо солодкий напій, з'їдаємо стиглий банан або пару цукерок, то підшлункова залоза починає викидати інсулін, цукор в крові різко падає, і ми відчуваємо втому, сонливість і апатію. Тому підбадьорити себе цукром більше, ніж на 20 хвилин не вийде.
Хурму не можна їсти на голодний шлунок
3. Цитрусові
Апельсини, мандарини, грейпфрути і лимони подразнюють слизову оболонку вашого шлунку, та роз'їдають її і з часом можуть викликати гастрит. Варто додати, що людям зі зниженою кислотністю шлунка такі проблеми можуть і не загрожувати, а ось якщо є будь-які проблеми зі шлунково-кишковим трактом або підвищена кислотність, з'їжте апельсин в кінці трапези.
4. Груша і Хурма
Ці фрукти об'єднує одне – гранично високий рівень клітковини, яка без помічників може травмувати органи шлунково-кишкового тракту. В результаті моторика сповільнюється, їжа засвоюватися гірше, виникає важкість.
5. Часник
Попри користь, цей продукт сильно подразнює стінки шлунка, а також жовчний міхур. До цієї ж категорії відноситься і перець чилі.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами