Чому ж так сталося? Давайте розберемося.
Забагато розпушувача. Тут діє принцип «Що занадто…». Через надмірну кількість розпушувача – тісто не стане надлегким та пухким. Скоріш за все бісквіт розтріскається чи не підніметься рівномірно. До речі, не зайвим буде також звернути увагу на термін придатності розпушувача.
Надто інтенсивне перемішування. Здавалося б: мало б навпаки зробити тісто «повітряним». А, натомість, бісквіт може не піднятися, стати твердим і сухим.
Занадто велика форма. Якщо кількість тіста, яку ви замісили, не заповнила три чверті ємкості, то скоріш за все ви обрали завелику форму і бісквіт не підніметься. До речі, зворотній варіант, коли форма замала – це може стати причиною розтріскування випічки.
Дивіться нас на YouTube
Погано прогріта духова шафа. Дочекайтеся, коли духовка нагріється до потрібної температури (що вказана у рецепті) і тільки тоді відправляйте бісквіт випікатися.
Часте відкриття дверцят духовки. Бісквіт не любить перепадів температури і потоків повітря під час свого випікання. Тому відкривайте духовку лише тоді, коли пройде час, вказаний у рецепті. В іншому випадку бісквіт, або не підніметься, або підніметься, але "впаде" вже на столі.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами