На жаль, вартість – не завжди гарантія якості. Тому далі ми розповімо вам, як же не втрапити на гачок недобросовісних продавців.
1. Не «ведіться» на червоний колір. Як би це дивно не звучало, та яскраво червоний колір, зазвичай, свідчить про те, що рибу «підфарбовували». Якщо прожилки на шматку риби білі – то її можна купувати; а якщо яскраво-рожеві – навіть не чіпайте!
До речі, якщо вдома ви зробили бутерброд з маслом, і хвилин за 10 – 15 на ньому з’явився червоний слід – вимушені вас засмутити: їсти його не слід.
Отримуйте новини в Telegram
2. Тривалий термін зберігання – показник наявності високої кількості консервантів. Ідеальний варіант - це продукт з найменшим терміном зберігання (30 діб) і складом «риба, сіль».
3. Уважно вивчайте упакування. Було б не погано, якби виробник вказав, з якої саме частини риби виготовлено делікатес. Наприклад, найсмачніше та ніжніше м'ясо знаходиться ближче до голови. А от хвостова частина більш жорстка та жиляста.
4. Риба в упакуванні може містити невелику кількість прозорої рідини. Якщо вона червонувата / помаранчева – таку рибу точно підфарбовували.
5. Перевіряйте свіжість. Злегка натисніть на шматок риби – якщо філе пружне та швидко відновлює форму – це ознака свіжості. Луска повинна бути блискучою та без слизу. Щодо запаху, то якісна червона риба має характерний не сильний рибний аромат. Якщо ж його немає - рибу обробляли оцтом і промивали, щоб приховати «залежаність». Якщо зябра білі, сірі або зелені - вона вже тухла!
6. Як визначити природну і штучно вирощену рибу? Здебільшого, у неволі, щоб риба виросла великою та за короткий проміжок часу, їй не дають особливо рухатись та годують спеціальними кормами. І самі розумієте, така риба навряд чи принесе користь вашому організму. У штучно вирощеної рибини не буде плавців, або ж вони будуть дуже малі. Плюс – колір м’яса скоріш за все буде червоним, а от у натуральної риби - блідо-рожевим.
Читайте також: Новорічний стіл 2021: які страви не слід готувати
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами