Якщо говорити про ідеальний шоколад, то у його складі має бути какао терте, какао-масло і все. Усі інші складники залежать від фірмових стандартів виробника. І навіть какао-порошок – це більш дешевий замінник, що свідчить про те, що перед вами продукт нижчої якості, пише ІА АСС.
Насторожити вас має і наявність рослинного та молочного жиру, емульгаторів та ароматизаторів. А якщо цукор серед складників йде першим в списку – поверніть таку «шоколадку» на полицю. У якісному шоколаді не повинно бути пшеничних, соєвих та інших подібних компонентів. Вони, звісно, не шкідливі, та через них шоколад неприємно прилипає до зубів і виглядає світліше.
Отримуйте новини в Telegram
Звертайте увагу також на пропорції інгредієнтів. Вони повинні бути вказані у наступному порядку: какао терте, какао-масло, цукор (залежно від виду шоколаду), натуральні добавки (горіхи, цукати тощо).
Термін придатності теж багато що розповість про якість шоколаду. Так, натуральний продукт зберігається не більше 6 місяців. А якщо плитка з начинкою - то не більше 4-х. Триваліший термін придатності сигналізує про наявність консервантів.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами