Ще наші пращури запасалися цим смачним продуктом та використовували його і як ліки, і як солодощі, і навіть у косметологічних цілях. Щоб така цінна річ не «пропала», варто дотримуватися певних правил зберігання. От про них далі і піде мова.
Оскільки мед не «любить» вологу варто тримати його у добре закритих ємкостях. Але не металевих, і не пластикових. Чудовим варіантом може стати традиційна банка.
Оберіть сухе прохолодне місце, подалі від сонячних променів. До речі, полиці поруч з пічкою чи то плитою також не годяться, повідомляє сайт https://www.segodnya.ua/lifestyle/food/kak-pravilno-hranit-med-1202710.html. При температурі понад 45 градусів за Цельсієм мед починає втрачати корисні властивості, змінюється його колір та аромат. Але якщо у приміщенні буде близько нуля, то це теж позитивно не відзначиться на продукті. Найоптимальніший варіант, щоб температура зберігання була близькою до прохолодної кімнатної.
А Ви вже знаєте, де зберігатимете свою баночку меду?
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами