Як і шампанське, це теж сухе ігристе вино, проте родом воно з Італії. Його виготовляють з винограду сорту Глера (мінімум 85%), іноді також додають такі сорти як Вердізо, Перера та Б’янкетта. Просекко створюється методом Шарма: вторинна ферментація згідно з ним проходить у резервуарах з неіржавіючої сталі. І саме це робить напій дешевшим у виробництві.
На відміну від шампанського, в пляшці з просекко процес ферментації не продовжується. І саме через це експерти радять вживати його молодим. Зверніть увагу: таке вино повинно бути не старшим двох років!
Просекко не містить значної кількості алкоголю – всього 11-12%. Воно легке та ароматне, зі свіжим смаком. У зв’язку з цим напій обирають в якості аперитиву. Прете ви сміливо можете поєднувати його з фруктами, суші, копченостями, стравами азіатської та традиційної італійської кухні.
Наші новини є у Facebook
А на завершення нашої гастрономічної історії ми хочемо нагадати: НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКОДИТЬ ВАШОМУ ЗДОРОВ’Ю!
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами