Салати – важлива складова на новорічному столі. Без них складно уявити святкове застілля. Одним із найбільш класичних для зустрічі Нового року є салат «Олів'є», пише ІА АСС з посиланням на Уніан.
- Ковбаса варена - 200 г
- Морква - 1 шт.
- Солоний огірок - 2 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Горошок зелений консервований - 0,5 банки
- Майонез - за смаком
- Кріп свіжий - 0,5 пучка
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Яйця, картоплю та моркву треба попередньо зварити. Нарізати цибулю кубиками.
Також нарізати кубиками ковбасу, картопля, морква, огірки та яйця.
Всі інгредієнти з'єднати у великій мисці, додати зелений горошок і дрібно нарізаний кріп.
Змішати салат із майонезом, за смаком поперчити й посолити. Прикрасити салат «Олів'є» за власним бажанням.
- Куряча грудинка - 1 шт.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 1 велика або 2 дрібних
- Майонез - 150 г
- Огірки свіжі - 1 шт.
- Огірки солоні - 1-2 шт.
- Консервований зелений горошок - 1 банка
- Яблуко (за бажанням) - 1 шт.
- Зелень кропу і петрушки - за смаком
- Зелена цибуля - за смаком
- Сіль - за смаком.
Картоплю і моркву відварити в мундирах, яйця відварити круто.
Фото: ua.depositphotos.com
Відварну курку дрібно нарізати. Картоплю нарізати маленькими кубиками. Моркву також нарізати кубиками. Дрібно нарізати відварені круто курячі яйця.
Нарізати свіжі та солоні огірки.
Дрібно нарізати зелень кропу, петрушки і зеленої цибулі.
Висипати всі інгредієнти в одну каструлю, додати банку консервованого горошку. За бажанням можна додати дрібно нарізане яблуко. Посолити, заправити майонезом і перемішати.
- Картопля - 4 шт.
- Морква - 150 г
- Яйце куряче - 6 шт.
- Цибуля ріпчаста - 30 г
- Шинка - 100 г
- Майонез - 50 г
- Сіль і перець - за смаком
- Горошок консервований - 150 г
- Огірки квашені - 3-4 шт.
Картоплю і моркву помити, зварити в мундирах. Очистити остиглі овочі від шкірки, а курячі яйця – від шкаралупи.
Новини ІА АСС є у Viber
Нарізати квашені огірки та ріпчасту цибулю, змішати їх. Дрібним кубиком нарізати картоплю, моркву і три курячі яйця, додати консервований горошок.
Фото: 1000.menu
Так само подрібнити більшу половину шинки, посолити і поперчити за смаком, заправити майонезом. Ретельно перемішати салат.
Взяти зручне для салату блюдо, викласти туди Олів'є.
Можна оформити салат у формі бичка. Для цього розділити решту три яйця на білки та жовтки, натерти їх на найдрібнішій тертці. Посипати зверху білком та сформувати пузо із жовтка.
Очі зробити з маслини. Вуха, хвостик і усмішку зробити з вареної моркви. Копитця та ніздрі вирізати з шинки, а ріжки зробити з твердого сиру.
- Сьомга охолоджена - 200 г
- Креветки - 100 г
- Огірок солоний - 1-2 шт.
- Свіжий огірок - 1 шт.
- Морква - 2 шт.
- Картопля - 2-3 шт.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Консервований зелений горошок - 100 г
- Майонез - 3 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Спеції - за бажанням.
Моркву і картоплю заздалегідь зварити в шкірці, остудити і почистити. Також зварити у підсоленій воді яйця, остудити й почистити. Креветки відварити і охолодити, очистити.
Яйця нарізати дрібними кубиками і перекласти в миску. Туди ж відправити консервований горошок.
Очищену моркву та картоплю нарізати дрібними кубиками, додати в салатник. Додати свіжий і солоний огірок, нарізані кубиками.
Сьомгу нарізати невеликими шматочками, вийняти кісточки, якщо є. Додати до решти продуктів.
Креветки розрізати на декілька частин і також відправити в миску.
Посолити салат, додати за бажанням спеції й заправити майонезом. Салат можна подавати порційно або в загальному гарному салатнику.
Читайте також: Новорічний стіл 2021: які страви не слід готувати
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами