Інформаційне агентство «АСС» підготувало для вас смачну підбірку салатів для Великоднього столу. Зможете приємно здивувати гостей та організувати смачні посиденьки.
Салат «Пасхальне яйце»
Інгредієнти:
Буряк - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Картопля - 2 шт.
Копчена курка - 150-200 г.
Твердий сир - 100 г.
Яйця - 2-3 шт.
Перець солодкий - 1 шт.
Майонез, сіль, перець, зелень - за смаком
Спосіб приготування:
1.Овочі і яйця відварити, почистити. Яйця, овочі, твердий сир натерти на середній терці.
Солодкий перець і копчену курку нарізати маленькими кубиками.
2.Викладати салат шарами, дзеркально, починаючи з середини тарілки. Тарілку краще взяти продовгувату, щоб була схожа на яйце.
3.Зробити смужку з майонезу, зверху викласти смужку з буряка, вона буде у 2 рази ширше, ніж всі інші.
4.Далі викладати салат у дві сторони від буряка одночасно, попередньо зробивши смужку з майонезу: моркву, твердий сир, солодкий перець, яйця, копчену курку і картоплю.
5.Салат у формі пасхального яйця готовий, за смаком прикрашаємо петрушкою і укропом.
Читайте також: Рецепти смачних пасок у мультиварці
Теплий салат з курячою печінкою
Інгредієнти:
Куряча печінка - 250 г.
Буряк - 3 шт.
1 червона цибулина
Грейпфрут 1/2 частина
1 пучок салату
Сіль за смаком
Рослинне масло
Зерна гранату
Для заправки:
оливкова олія 2 ст. л.
сік грейпфрута 1 ст. л
Спосіб приготування:
1.Грейпфрут очистіть від шкірки і плівок. Цибулю очистіть та поріжте тонкими півкільцями.
2.Буряк очистіть і наріжте тонкими пластинками.
3.У салатник викладіть цибулю, нарвіть руками листя салату. Додайте буряк, посоліть за смаком, заправте соком грейпфрута і оливковою олією, обережно перемішайте.
4.У сковорідці розігрійте олію і обсмажте курячу печінку з усіх боків по 2-3 хв. Посоліть печінку в процесі обсмажування. Сік, що виділяється з готової печінки, повинен бути прозорим.
5.Розкладіть у тарілки салат, додайте обсмажену печінку, шматочки грейпфрута, посипте зернами граната.
Вам буде цікаво: Відпочинок на Великдень: як весело і корисно провести довгі вихідні
Салат з крабовими паличками, помідорами та болгарським перцем
Інгредієнти:
Крабові палички – 0,2 кг;
Яйце куряче – 2 шт.;
Солодкий перець – 0,4 кг;
Помідори – 0,3 кг;
Твердий сир – 150 г;
Часник – 1 зубчик;
Майонез – 0,2 л.
Спосіб приготування:
1.Перець помийте, видаліть плодоніжки з насінням. Наріжте соломкою.
2.Помідори помийте, виріжте щільну ділянку м’якоті, що знаходиться в районі плодоніжки. Інше поріжте невеликими кубиками.
3.В окрему посудину натріть половину сиру. Інший сир порізати невеликими кубиками.
4.Наріжте кубиками середньої величини зварені в «круту» яйця.
5.Часник пропустити через прес.
6.Дрібними кубиками нарізати крабові палички.
7.Злийте сік з овочів. Самі овочі перемішайте між собою і покладіть в салатник.
8.В окрему ємність складіть інші інгредієнти, не чіпаючи лише подрібнений на тертці сир, заправте майонезом, викладіть поверх овочевого шару. Посипте тертим сиром.
Салат "Універсальний"
Інгредієнти:
Куряче філе відварне - 200 г
Ананаси консервовані - 100 г
Оливки або маслини без кісточок - 15 шт
Зелень - За смаком
Майонез - 50 г
Гірчиця - 10 г
Спосіб приготування:
1.Куряче філе відварити, нарізати тонко або порвати руками. Ананасні кільця нарізати на невеликі трикутники.
2.Оливки нарізати на кружечки.
3.Додайте в салат подрібнену зелень і заправте його майонезом з гірчицею. Сіль і перець додавати не треба.
Апельсиновий салат з куркою
Інгредієнти:
Відварна куряча грудка - 1 шт.;
Корейська морква - 500 г;
Варені яйця - 4 шт.;
Твердий сир - 130-150 г;
Апельсин - 3 шт.;
Майонез - 200 г.
Спосіб приготування:
1.Підготуємо м'ясо. У киплячу воду відправляємо куряче філе. Додаємо півцибулини, півморкви, 1 ч. л. солі, 5 горошин чорного перцю. Відварюємо 30 хвилин.
2.Нарізаємо дрібно відварене куряче філе. Твердий сир натираємо на крупній терці. Яйця натираємо на крупній терці. Апельсини нарізаємо кубиками. Нарізаємо апельсин шматочками для прикраси.
3.В салат будемо додавати корейську моркву. Готуємо її так: потерти 0,5 кг моркви на спеціальній терці. Додати цукор 1 ст. л., сіль 1/4 ч. л., чорний мелений перець 1/4 ч. л., часник 1-2 зубчики, оцет 1 ст. л., рослинну олію 1 ст. л. Будемо формувати салат за допомогою форми діаметром 20 см.
4.Ставимо форму на тарілку, дно змащуємо майонезом і викладаємо куряче філе. Знову сіточка майонезу.
6.Другий шар - корейська морква. Шар майонезу.
7.Третій шар – яйця. Змащуємо майонезом.
8.Четвертий шар – апельсини.
9.Викладаємо сир і зверху майонез
10.Прикрашаємо салат часточками апельсина. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо просочитися в холодильник.
11.Знімаємо форму. Дивіться який ніжний, яскравий і святковий салат у нас вийшов. Він дуже смачний, в ньому цікаве поєднання соковитого апельсина і гострої корейської моркви.
Бажаємо Вам смачних свят!
Автор: Крістіна Піцул
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами