В свій щоденний літній раціон варто побільше внести зелені, ягід та овочів, а от від жирної та важкої їжі треба утриматись: червоне м’ясо їсти 1 раз на тиждень, рибу — двічі.
Потрібно вживати багато зелені: салати, базилік, шпинат, руколу. Наприклад, базилік має такі вітаміни: А, С, В2, РР, каротин, рутин. Крім того, його вживають для гострого зору та міцного імунітету. В шпинаті ціле джерело вітамінів С, A, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К, в ньому багато заліза, калію, цинку, магнію та кальцію. А ще рекомендують їсти зелень у свіжому вигляді та додавати до кожної страви.
Щоденний раціон харчування потрібно внести ягоди. При цьому, радять їсти їх без цукру та вранці. Є принцип, за яким потрібно обирати: ягоди повинні бути неушкодженими та не дуже солодкими. В таких більше корисних елементів.
Ні для кого не секрет, що овочі багаті на вітаміни, особливо, якщо вони не оброблялися термічно. Наприклад, авокадо, горіхи, оливкова олія, різне насіння допомагають у засвоєнні вітамінів в організмі.
І головне, не забувайте пити багато води, до якої можна додавати лайм, м’яту та імбир.
Правильне харчування необхідне влітку. Це принесе користь та очистить організм від важких шкідливих речовин.
Читайте також: ТОП-10 корисних звичок, до яких з дитинства необхідно привчати дітей
Фото ілюстративні