Які пісні страви готувати щодня, аби це було смачно і поживно? Ми пропонуємо кілька простих у приготуванні рецептів.
Вегетаріанський плов з гарбузом
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Рис кілька разів промийте, замочіть в прохолодній воді, поки готуєте овочі. Цибулю наріжте півкільцями, моркву тонкими брусочками, гарбуз кубиками.
У казані або глибокій каструлі розжарити олію, обсмажте цибулю до прозорості. Поверх цибулі покладіть моркву, злегка посоліть, посипте зірою, барбарисом, куркумою і залиште тушитись під кришкою на слабкому вогні на 10 хвилин. На морквину викладіть гарбуз разом з цілими зубчиками часнику і сухофруктами.
Одразу ж накрийте гарбуз шаром рису, добре його посоліть і розрівняйте. Влийте гарячу воду, щоб вона піднялася над рисом на 1-1,5 см. Дочекайтеся кипіння, якщо воно відбувається нерівномірно, розподіліть рис рівніше. Накрийте казан кришкою і залиште на слабкому вогні на 20-25 хвилин, поки рис повністю не вбере воду.
Розкладаючи у тарілки, плов краще не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари.
Лимонно-квасолевий пісний суп
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Квасолю необхідно перебрати, помити і залити водою на 6-8 годин. Після цього ретельно промити квасолю, залити водою і варити 15-20 хвилин. Коли квасоля стане м'якою, злити з неї воду. Помити і почистити овочі. Цибулю дрібно поріжте. Цибулю-порей, селеру та моркву поріжте шматочками, нашинкуйте капусту.
Варіть цибулю, селеру і моркву близько 15-20 хвилин. Потім додати капусту, цибулю-порей і відварену квасолю і варити, помішуючи, ще 5-7 хвилин. Наприкінці варіння покладіть м'яту, посоліть, поперчіть та додай олію. За бажанням, квасолевий суп можна варити без олії. Перед подачею окремо в кожну тарілку можна покласти тоненьку скибочку лимону.
Грибна запіканка з сухарями
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Гриби необхідно очистити, відварити до готовності і дрібно нарізати. Обсмажити в олії цибулю. Змішати з панірувальними сухарями і додати в гриби. Розрівняти масу, посипати спеціями і додати пару-трійку ложок грибного бульйону. Ретельно все перемішати. Форму для запікання посипати сухарями, викласти у неї заготовлені гриби. Накрити фольгою і випікати в духовці до готовності при 180 градусах.
Вірменський салат із запечених овочів
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Овочі помити й нарізати: баклажани та кабачки – півмісяцями, перець та помідори крупними шматочками. На одне деко викласти кабачки та баклажани, збризнути оливковою олією, посипати хмелі-сунелі та посолити. На інше деко – помідори та перець. Їх теж полити олією, посолити та присмачити травками. Поставити запікатися у розігріту духовку при 200°С. Готувати до зарум’янювання (слідкуйте уважно, адже деко з помідорами та перцем приготується значно раніше). Скласти спечені овочі у миску й вичавити до них часник. Додати нарізану дрібно зелень. Полити лимонним соком і, якщо потрібно, оливковою олією. Підсолити, поперчити та додати дрібку цукру. Обережно все перемішати й викласти на тарілку.
Пісний кекс із бананами, горіхами і сухофруктами
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Родзинки і курагу замочи у воді і залишити на 30 хвилин. Потім злити воду і подрібнити сухофрукти. Горіхи підсушити в духовці і подрібнити. Стиглі банани пом’яти виделкою до стану пюре. Додайте цукор і ванільний цукор. Влийте олію і воду, добре перемішайте. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, вимішуйте тісто для пісного кексу. Пересипте у тісто сухофрукти і горіхи, знову гарненько перемішайте.
Викладіть тісто в змащену олією форму для випікання і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Пісний кекс буде готовий за 30-40 хвилин.
Коли кекс охолоне, посипте його цукровою пудрою і подавайте до столу.
Насправді пісних страв набагато більше ніж здається. Тож фантазуйте та комбінуйте продукти! Вам обов’язково сподобається результат! Страви виходять не тільки смачні, а й корисні.
Крістіна ПІЦУЛ
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами