Мигдаль раніше вважався дорогим продуктом і делікатесом вищої знаті, його використовували тільки обрані красуні для підтримки своєї краси і здоров`я. А сьогодні такий продукт доступний кожному і може стати альтернативою багатьом лікам, продуктів харчування та засобів для підтримки краси. Але важливо знати хімічний склад, дозування і способи застосування горіхів, щоб уникнути шкоди від надлишку такого продукту.
Мигдаль відомий своїми корисними властивостями і різноманітністю застосування. Його використовують в косметології, кулінарії, фармацевтиці і в кожній сфері він проявляє себе по-особливому. Мало хто замислюється про походження горіхів, який їхній первісний вигляд до того, як вони потрапляють на стіл. Мигдаль росте на дереві, яке цвіте білими і рожевими суцвіттями, в результаті чого формуються плоди у вигляді кісточок.
Плоди мигдалю відносяться до роду сливових. А називають їх горіхами, тому що весь смак і користь знаходяться в кісточці, а не в м`якоті. Мигдальне дерево любить тепло, більшість плодів вирощують в теплих країнах. А в цілому така рослина невибаглива, добре переносить посуху і навіть невеликі морози. Плоди мають подовжену, приплющену форму. Зверху вони покриті коричневою шкіркою, а в середині мають біле забарвлення. Горіх знаходиться в зеленій, м`ясистої оболонці, яка при дозріванні висихає і розкривається. Вага плода становить 3-4 г.
Вживання горіхів позитивно впливає на організм людини, покращує стан шкіри і волосся, допомагає впоратися з багатьма недугами. Для кращого ефекту при прийомі плодів важливо знати, як правильно його вживати, скільки можна їсти мигдалю в день і для кого він корисний або протипоказаний. Рекомендована норма вживання горіхів в день складає 20 г. Але для різних вікових категорій цей показник може відрізнятися. Так, вагітним і жінкам, які годують груддю, найкраще вживати не більше 7 горішків і спостерігати за своїм самопочуттям. Така порція буде сприяти поліпшенню процесів в організмі, але при цьому не зашкодить і малюкові. Для дитини досить до 5 штук за добу. А чоловікам необхідно вживати не менше 5 в день. Найкраще їсти їх без шкірки в сирому вигляді.
Також попередньо варто замочувати горіхи в воді, для того щоб легше позбутися від шкірки. З`їдати горіхи краще в першій половині дня. Можна додати їх до свого сніданку або з`їсти окремо як перекус - це не вплине на їх корисність. Від вживання горіхів ввечері краще відмовитися, так як засвоєння корисних речовин у вечірній час доби сповільнюється.
Завдяки багатому хімічному складу мигдалю, його користь неоціненна, а різноманітність застосування вражає.
Зловживання мигдалем може привести до появи алергічних реакцій і навіть проблем з диханням. Горіх містить в собі: мінеральні речовини, які необхідні людському організму щодня - він має високу концентрацію магнію, кальцію, фосфору, мікроелементи. Більшість з них бере участь у головних біологічних процесах людського організму, це залізо, цинк, мідь, вітаміни В2, В1, В3, Е, які з легкістю замінять будь-які аптечні комплекси.
Читайте наші новини в Instagram
Калорійність мигдалю досить висока: 600 ккал на 100 г. Мигдальне масло - найкраще джерело для зволоження і пружності шкіри, лікування багатьох хвороб. Горіхи є відмінним джерелом білка і корисних жирів. Вони можуть замінити повноцінний прийом їжі, перекус або стати доповненням до будь-якої страви.
Найбільше горіхи застосовують для використання в їжу. Достатня кількість білка робить їх затребуваним серед спортсменів. Горіх має вишуканий і одночасно універсальний смак, так що його застосовують для десертів і холодних, гарячих закусок. Їх краще з`їсти замість вітамінів і ліків.
Корисні властивості в медицині: плоди використовують для лікування шлунку, нирок, печінки, кашлю, при цукровому діабеті, для зниження холестерину. Горіх - ефективний засіб в якості боротьби проти ракових клітин. Потрібен для поліпшення пам`яті і навіть використовується, як знеболююче. Плоди відмінно допомагають при проблемах з чоловічим здоров`ям. Вони не тільки лікують, але і мають накопичувальний, профілактичний ефект.
Корисні властивості в косметології: мигдальне масло сприяє поліпшенню стану шкіри: добре зволожує, робить її пружною і шовковистою. Мигдаль широко застосовується в лікуванні волосся: допомагає боротися з лупою, сухістю волосся. Масло мигдалю допомагає позбутися целюліту, облисіння.
Читайте також: Як обрати авокадо: практичні поради
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами