3 серпня відзначається Всесвітній день кавуна. Ця ягода є не тільки смачною, але і дуже корисною. У ній більше 90% води і 6% цукру, пише ІА АСС з посиланням на gazeta.ua
Кавун є джерелом вітаміну А, комплексу вітамінів групи В, вітамін С і фолієву кислоту. Це один з лідерів за вмістом лікопіну - антиоксидант, який зміцнює імунітет і підтримує нормальну роботу нервової системи.
Солі заліза, калію, натрію, фосфору, магнію, що містяться в м'якоті кавуна, позитивно впливають на діяльність органів кровотворення, травлення, серцево-судинної системи, залоз внутрішньої секреції.
Кавун використовують у лікуванні захворювань серцево-судинної системи, печінки і сечовивідних шляхів. Він перешкоджає утворенню каменів в жовчному міхурі, сприяє виведенню з організму холестерину, допомагає контролювати частоту серцевих скорочень і регулює кров'яний тиск.
Читайте наші новини в Instagram
Батьківщиною кавуна є Південна Африка. Зараз його вирощують у майже 100 країнах світу. Нині існує понад 1200 різновидів кавуна. Лідери з вирощування кавунів - Китай та Японії, де вивели квадратні кавуни, у вигляді піраміди, з жовтою м'якоттю і міні-кавуни діаметром 10 сантиметрів.
Найважчий кавун в світі виростили в Америці вагою 122 кілограми. Його форма його була не кругла, а витягнута, як у дині.
Читайте також: Як обрати смачний кавун: кілька корисних порад
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.
Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/novini/svitovi-yuvilejni-dati.html